Anmeldelse

Søren længe leve!

Henrik Gren Hansen (red.)
LogosMedia 2013
132 sider - 149,95 kroner. Som e-bog 99,95, som lydbog 99,95
Karina Karlskov-Mortensen

Indbydelsen ligger på bordet. Jeg er blevet indbudt til at fejre en mand, som blev født den 5. maj for 200 år siden. Manden kender jeg mest af navn, da jeg ikke har beskæftiget mig så meget med ham. Men når man nu bliver indbudt til fest, så må man jo hellere gå med.

Til en god fest skal der helst være nogle gode taler, så man kan grine og måske fælde en enkelt tåre. Der skal være en hel masse om festens midtpunkt - om hans liv og levned, om gode (og dårlige) ting/oplevelser. Nogle er gode til at underholde, og nogle er meget kedelige, til tider måske lidt pinlige. Se, alt det har jeg fået til festen!

Festens midtpunkt var Søren Kierkegaard. 10 forskellige mennesker holdt en tale for ham om, hvad han havde betydet for dem. Nogle af talerne var temmelig præget af, at de var teologer af uddannelse; det blev lidt for kedsommeligt efter min smag. Men andre var rigtig gode og spændende.

Jeg vil specielt fremhæve Villy Jakobsen. Jeg kom sådan til at grine, da det kom frem, at Villy Jakobsen var besvimet af udmattelse, fordi han bare måtte lære så meget om Søren Kierkegaard som muligt (s. 68).

Da det sidste ord var sagt, sad jeg tilbage med følelsen af, at den mand – Søren Kierkegaard – ham kunne jeg godt tænke mig at lære bedre at kende. Dog har jeg det forbehold, at han jo er en gammel mand, og der er jo det med det snørklede sprog. Men måske kan det blive sådan, som Villy Jakobsen siger, at man bare lige skal ind i det. Og han har ligesom mig ingen akademiske forudsætninger. Så måske kan det også lykkes for mig.

Du inviteres også til denne fest. Jeg vil klart opfordre dig til at tage med. Det er en oplevelse af de gode. Og hvem ved, måske får du også lyst til at lære Søren Kierkegaard bedre at kende?

Så derfor: Søren længe leve – Hurra ...

Der var dog én ting, som irriterede mig grænseløst, og det var alle deres citater. Der burde have været et register bag i bogen over, hvor de var fra.

Det er ikke særlig professionelt at springe dette over. Selv mine børn ved, at man altid skal dokumentere, hvor man har tingene fra.

Anmeldt i Tro & Mission nr. 9/2013

Beklager, vi fandt ingenting.
Beklager, vi fandt ingenting.